Sylwester 2018/2019
Cena za parę od 01.12 – 650,00 PLN
1) koszt noclegu dla osób uczestniczących w Balu Sylwestrowym - 220,00 PLN z przedłużeniem doby do godziny 16:00
2) W cenie 0,5 l wódki (do wyboru Luksusowa, Bols , Wyborowa, Żubrówka czysta) lub butelka wina białego/czerwonego
3) Możliwa dopłata 50,00 PLN do Finlandii, lub 100,00 PLN do whisky Johnnie Walker lub Ballantines
Menu
Przystawka
- Wykwintny łosoś norweski otulony puszystym ciastem francuskim podany na sałacie rukola
Zupa
- Krem z brokuła i kalafiora
Danie główne
- Polędwiczka wieprzowa sous vide z rozmarynem w sosie śliwkowym, mix sałat
(istnieje możliwość wyboru opcji wegetariańskiej: grillowanego łososia) - Opiekane gnocchi
Zimna płyta
- Tymbaliki łososiowe z kozim serem i czarnym sezamem Ognista galera różnorodnych mięs pieczystych:
- Dorsz w galarecie
- Sałatka tajska z krewetkami
- Tortellini na styl włoski
- Półmisek śledzików na trzy smaki
-ślimak ze schabu z bekonem i papryką
-pasztet z indyka z pistacjami
-karkówka pieczona w czosnku
Płyta gorąca
- Zapiekanka ziemniaczana
- Gulaszowa
- Pieczone żebro wieprzowe zapiekane z kapustą
Atrakcja wieczoru
- Indyk faszerowany z szaszłykami owocowymi (krojony i serwowany przez Szefa Kuchni)
Desery
- Panna Cotta z sosem malinowym
- Ciasto
- Słodkie „co nieco”
II kolacja na ciepło
- zupa gulaszowa
III kolacja
- szynka z kapustą zasmażaną